Rreth Amarodrom

Gjuha Rome, u zhvillua paralelisht me gjuhët motra të folura në Indi deri në shek. XI. Kur Romët u larguan nga India edhe gjuha Rome pësoi ndryshime, zhvillimi i së cilës u influencua nga gjuhët e vendeve të tjera.

Më tepër

Gjuha Rome

Gjuha Rome i përket familjes të gjuhëve indio-Evropiane, një grup që përfshin gjuhë të tjera me origjinë indiane si Hindi dhe Bengali.

Më tepër

Aktivitete

Regjistrohuni ne buletinin tone